Terug

De beste zitverhoger voor in de auto

Vanaf het allereerste moment staat de veiligheid van je kind voorop, zij aan zij met hun geluk natuurlijk. Aangezien we steeds meer tijd op de weg doorbrengen, is het cruciaal dat je kind veilig zit in de auto, waarbij je geen controle hebt over andere weggebruikers. Terwijl je baby begint in een autostoeltje, groeit hij of zij na verloop van tijd uit deze fase. Op dat punt wordt een zitverhoger essentieel, en ook wettelijk verplicht voor kinderen. Maar wat maakt eigenlijk een goede zitverhoger uit? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? Wij delen graag onze inzichten!

De regelgeving rond zitverhogers

Er bestaan verschillende soorten autostoeltjes en zitverhogers, elk geschikt voor een specifieke leeftijdscategorie of gewichtsklasse.

De EU heeft specifieke regels opgesteld voor het gebruik van zitverhogers, waarbij de leeftijd minder relevant is dan het gewicht en de lengte van je kind. Een zitverhoger kan worden gebruikt vanaf 22 kilogram en een lengte van 1,25 meter. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nog even het autostoeltje te blijven gebruiken, aangezien het niet verplicht is om direct over te stappen. De zitverhoger is verplicht tot het kind minstens 1,35 meter lang is.

Het maakt niet uit of de zitverhoger voorin of achterin de auto wordt geplaatst, maar het is essentieel dat de zitverhoger voorzien is van het ECE-keurmerk.

Waarom is een zitverhoger zo belangrijk?

Het gebruik van een zitverhoger is niet alleen belangrijk voor het comfort en het uitzicht van je kind, maar vooral voor hun veiligheid. Tijdens het autorijden moet de autogordel over de borstkas en heupen van het kind vallen, wat bij kleine kinderen nog niet mogelijk is.

Daarom is het essentieel om een stoel of verhoger te gebruiken met een eigen veiligheidssysteem. De stoel wordt geïnstalleerd met behulp van de autogordel, en je kind zit veilig dankzij een 3- of 5-puntsgordel van de stoel zelf.

Als je toch besluit om je kind zonder zitverhoger te vervoeren, kunnen de gevolgen ernstig zijn tijdens een ongeval. Bij een botsing wordt de gordel strak getrokken om te voorkomen dat je naar voren wordt geworpen. Kinderen die nog niet groot genoeg zijn voor het gebruik van de autogordel kunnen hierdoor ernstig letsel oplopen, of zelfs overlijden, doordat de gordel in de buik en/of nek snijdt als gevolg van de botsing.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Moeder en Baby 9.1 / 10 - 1220 Reviews @ Kiyoh